De Goede Vakantie Egga Weblog

De Goede Vakantie Egga Weblog

herfstdrukte in het Gomsdal

VakantieverhalenPosted by Annemarie Blom 27 Oct, 2016 21:45:15
De fietsen achterop, we gaan lekker vanuit Niederwald een stuk over de Rottenweg fietsen. Het nog vrijwel ongerepte Gomsdal is altijd heerlijk om te wandelen en fietsen, het treintje brengt je indien nodig altijd terug.Nog even een blik door ons campertje:)
Eind oktober betekent voor de boeren ook: winterklaar maken. Dat is hier: vaste (!oh wat ruikt dat heerlijk!) mest uitrijden,
..zodat deze de hele winter in de grond kan broeien onder het pak sneeuw
..de afrastering weghalen; ondertussen kunnen de niet-boeren lekker met hun kinderen wandelen en fietsen
..en naar de leuke speeltuin/uitspanning die de laatste jaren in en bij een hangar in Münster gemaakt is. Kleintjes kunnen op dit ruime fietspad langs de landingsbaantjes heerlijk leren fietsen!en de koeien, geiten en schapen lopen zolang het weer het toelaat beneden in het dal. Een heel gezellig geklingel..
  • Comments(0)//eggablog.degoedevakantie.nl/#post170

hoog bezoek

VakantieverhalenPosted by Annemarie Blom 26 Oct, 2016 13:25:07
Wij hebben een tam boomklevertje dat dagelijks onze vensterbank afschuimt. Zo lief...

  • Comments(0)//eggablog.degoedevakantie.nl/#post169

winterklaar maken..

VakantieverhalenPosted by Annemarie Blom 26 Oct, 2016 11:50:24
En zoals ieder jaar, hebben we in oktober de verantwoordelijke taak om onze vakantiewoning winterklaar te maken. Overal om ons heen zien we de welgevulde brandhoutvoorraden, het ziet er aantrekkelijk uit. Wij hebben een hoop sloophout aangeboden gekregen van een buurman, gezaagd en wel, dus we hoeven slechts te slepen en kloven. Stapelen is het leukst..Helemaal propvol. Nu nog wachten op droog weer om de boel weer aan te vegen..
Onze bessen- en frambozentuin moet ook flink uitgedund en vooral opgebonden. Dikke lagen sneeuw kunnen een ware ravage aanrichten op de lange frambozenstengels. De oude stengels en uitgebloeide bloemenstengels hakselen we tot voedsel voor de nieuwe oogst.
Straks bij vertrek nog het water afsluiten en alles moet goed gaan tot de kerstvakantie!  • Comments(0)//eggablog.degoedevakantie.nl/#post166

de heenreis als kampeerfeestje

VakantieverhalenPosted by Annemarie Blom 24 Oct, 2016 14:27:14
Voor het eerst gingen we op reis met ons tot mini-camper omgebouwde busje. We mogen plaatsnemen op een richtige Camperplatz: 30 reuze campers om ons heen, en iedereen is druk bezig met middagdutjes buiten en elkaars camper bewonderen. gelukkig konden we een plekje vinden in een stil hoekje..We hadden de plaats uitgekozen omdat we al dertien jaar lang vol bewondering keken naar een oude bierbrouwerij, ver weg in het brede Rijndal. Achter de oude fabriek rijst een berg op met bovenop -natuurlijk- een kapel. De kapel blijkt een oudje, zichtbaar aan de fraaie daklijn. Hij staat fraai op de top van een wijnberg, van kalk. Het dorpje Riegel licht op een oud vulkanisch gebied, Kaiserstuhl geheten. Op de foto hieronder loopt in de verte de snelweg over de gekanaliseerde beek, het torentje op de oude bierbrouwerij is op de voorgrond onder het kapeldak.
En: er wordt daar volop gefietst, zelfs veel fietspaden aanwezig. Er rijdt ook nog een treintje, de Kaiserstuhlbahn.
ons kampement
en ons avondmaal, prima geslaagd opbakmaaltje. Lekker binnen gemaakt en gegeten:)  • Comments(0)//eggablog.degoedevakantie.nl/#post165

ezeltjes

VakantieverhalenPosted by Annemarie Blom 30 Aug, 2016 21:43:17
Zomaar langs de Gommer Höhenweg, waarlangs we een ommetje maakten, stonden daar twee mooie ezels achter ons bankje..
Ze hadden een mooi plekje onder de bomen, helemaal naar hun zin, en toonden dat door om de beurt te rollen:
Tevreden briesend kwamen ze omhoog, en ze waren nog niet klaar of hun vriendjes kwamen erbij:
drie mooie paarden!
De kudde was nog niet compleet! Er kwam nog een paard,
en een veulen! Wat een lief vreedzaam gezelschap!! En wat een plek hadden ze: honderden meters breed en tientallen diep, op een helling en met een beekje vol fris stromend water aan de kant.


  • Comments(0)//eggablog.degoedevakantie.nl/#post164

rondom huis

VakantieverhalenPosted by Annemarie Blom 30 Aug, 2016 21:30:28
Zo maar een ochtend: het heeft 's nachts heerlijk geregend, en om half negen in de ochtend kunnen we toch in de zon ontbijten! Met rondom optrekkende wolken van het verdampen van de regen. Altijd bijzonder mooi!

een buurvrouw heeft prachtige bloemen in haar tuintjes. Deze eenzame stokroos schittert tegen de avondzon, precies in ons uitzicht.
Ons plekje in de laatste avondzonnestralen. In het midden de net vertimmerde schuur.
Bloemen en vlinders, hier zijn ze echt niet zeldzaam!
We boften, we troffen weer de jaarlijkse mierenbruidsvlucht! In de thermiek van het Fieschertal zie je dan miljarden gevleugelde mieren omhoog zeilen, alleen - in groepjes om elkaar heen cirkelend en dan in een kluwen, vermoedelijk om de te bevruchten dame. De vleugeltjes worden beschenen door de avondzon, en de witte vlekken op de foto zijn de dichte zwermen. Een adembenemend schouwspal tegen de donkere bergwand..


  • Comments(0)//eggablog.degoedevakantie.nl/#post163

Sneeuwpret!

VakantieverhalenPosted by Annemarie Blom 07 Jan, 2016 20:13:22
Op een mooie winter/zomerdag konden we met de hele familie naar de Bettmeralp, zo'n 10 km verderop. De wandelgroep maakte een prachtige tocht, waarbij we de skiploeg ontmoetten en konden bewonderen bij de splinternieuwe en prachtige "Kuhstall", een groot terras met zonnige binnenruimte. Direct erachter moesten alle skiërs steil afdalen dus prachtig om te zien!
En op hun allerlaatste vakantiedag konden L en W toch nog sleeën! Er was een eerste laagje sneeuw gevallen, en naast ons huisje was snel een razendsnelle sleepiste gecreëerd.
wie gaat het hardst?


  • Comments(0)//eggablog.degoedevakantie.nl/#post161

Sneeuwpret op 27-12

VakantieverhalenPosted by Annemarie Blom 07 Jan, 2016 19:14:48
Het weer blijft onverminderd zomers, maar we willen toch ook een beetje sneeuwpret. We nemen de sleeën mee naar de piste:in volle vaart naar beneden:
een slee is helemaal niet nodig! Kleinzoon J verliest de zijne en gaat nog harder dan zijn zusje..
met grote oom is natuurlijk nog leuker!
Maar wij, verwende sleepiste-sleeërs, vinden zo'n kort hellinkje kunstsneeuw (hier beneden met de kwaliteit: sulz) niet echt spannend, en maken een namiddagwandelingetje op de Gommer Höhenweg. Leuk, lange schaduwen maken!
  • Comments(0)//eggablog.degoedevakantie.nl/#post159
Next »