De Goede Vakantie Egga Weblog

het FieschertalWandelen

Posted by Annemarie Blom 27 Oct, 2016 22:03:56

Even lekker naar beneden lopen bij Bodma, en bijna in het dorpje Lambrigge ligt daar.. een hele groep Schwarznasen. Met pasgeboren lammetjes! Hoe lief..
Blog imagehet is kennelijk rustuur
Blog imageoei! Die is niet helemaal goed uitgevallen.. Het zwarte schaapje?
Blog imageDirect achter Lambrigge ligt Zer Brigge: de oude brug over de Wyswasser, gletsjerbeek van de Fieschergletsjer. En dit is de brug van Zer Brigge, uit de 16de eeuw en sinds kort onder Heimatschutz.
Blog imageHij is ook echt heel mooi. Een bijzonder idee om over zo'n oude brug te lopen..
Blog imageherfstdrukte in het GomsdalVakantieverhalen

Posted by Annemarie Blom 27 Oct, 2016 21:45:15

De fietsen achterop, we gaan lekker vanuit Niederwald een stuk over de Rottenweg fietsen. Het nog vrijwel ongerepte Gomsdal is altijd heerlijk om te wandelen en fietsen, het treintje brengt je indien nodig altijd terug.Blog imageNog even een blik door ons campertje:)
Blog imageEind oktober betekent voor de boeren ook: winterklaar maken. Dat is hier: vaste (!oh wat ruikt dat heerlijk!) mest uitrijden,
Blog image..zodat deze de hele winter in de grond kan broeien onder het pak sneeuw
Blog image..de afrastering weghalen; ondertussen kunnen de niet-boeren lekker met hun kinderen wandelen en fietsen
Blog image..en naar de leuke speeltuin/uitspanning die de laatste jaren in en bij een hangar in Münster gemaakt is. Kleintjes kunnen op dit ruime fietspad langs de landingsbaantjes heerlijk leren fietsen!Blog imageen de koeien, geiten en schapen lopen zolang het weer het toelaat beneden in het dal. Een heel gezellig geklingel..
Blog imagehoog bezoekVakantieverhalen

Posted by Annemarie Blom 26 Oct, 2016 13:25:07

Blog imageBlog imageWij hebben een tam boomklevertje dat dagelijks onze vensterbank afschuimt. Zo lief...

bijzondere plekjes bij BelalpWandelen

Posted by Annemarie Blom 26 Oct, 2016 13:19:02

Boven Brig ligt het prachtige bultrotsengebied van de Natischer Berg. De Aletschgletsjer heeft hier een waar kunstwerk geproduceerd. Wanneer je helemaal naar boven gaat, naar het alpdorpje Belalp, en vandaar afdaalt naar de huidige gletsjermonding, is daar iets bijzonders te zien. Op onderstaande foto staan twee oude huisjes, rechtsonder. Deze staan in alpgebied Aletschi. Deze huisjes werden in 1650 en later weer in 1850 bedreigd door de uitbreiding van de gletsjer. Er werden processies gehouden, men beloofde dat de vrouwen geen rode schorten meer zouden dragen, enz., als de gletsjer maar stopte met "Vorstossen". De gebeden zijn gedeeltelijk verhoord: 1 hut is toch nog vermorzeld, een tweede verplaatst, en de twee van de foto bleven behouden! Dit is dus de plek die de gletsjer in de kleine IJstijd bereikt heeft..Blog imageSinds enkele weken beweegt de berg onder Moosfluh, vlak voor de monding van de gletsjer. Er komen dwarsspleten in de berg, en op steile plekken breekt gesteente los. Op deze foto zie je de stofwolken oprijzen veroorzaakt door vallend gesteente. Wij hoorden tijdens onze wandeling op 23 oktober enkele keren luid gekraak en gerommel. Het is nog spannend of er echt een stuk berg af zal breken en op de gletsjer stort..
Blog image

oude SimplonpasWandelen

Posted by Annemarie Blom 26 Oct, 2016 12:14:22

Opnieuw hebben we een stukje van een oude pasweg kunnen lopen. Het was geschikt weer om in Brig te beginnen en omhoog te lopen tot de bosrand. De route begint in hartje Brig, bij het Stockalper Schloss. Jodocus van Stockalper heeft de oude handelsroute aan doen leggen en er flink aan verdiend voor zijn handel. Zo via de steeg tussen de oude gebouwen en daarna wat nieuwbouw van Brig door beland je op het oude pad.Blog imageBlog imageDe Alemannenweg steken we over, een intrigerende naam..Blog imageaf en toe wordt het oude pad verbreed tot weg, en moet dan weer versmald voorde oude dorpskom, hier met humor "Lingwurm City" genaamd. Het dorpje heet trouwens echt Lingwurm..Blog imageen er groeien zelfs druiven tegen warme oude murenBlog imageEen vernuftige passage voor de paswandelaren onder de nieuwe Simplonpas.
De mooie plaatjes van het pad vind je op www.eggafoto.degoedevakantie.nl

winterklaar maken..Vakantieverhalen

Posted by Annemarie Blom 26 Oct, 2016 11:50:24

En zoals ieder jaar, hebben we in oktober de verantwoordelijke taak om onze vakantiewoning winterklaar te maken. Overal om ons heen zien we de welgevulde brandhoutvoorraden, het ziet er aantrekkelijk uit. Wij hebben een hoop sloophout aangeboden gekregen van een buurman, gezaagd en wel, dus we hoeven slechts te slepen en kloven. Stapelen is het leukst..Blog imageHelemaal propvol. Nu nog wachten op droog weer om de boel weer aan te vegen..
Blog imageOnze bessen- en frambozentuin moet ook flink uitgedund en vooral opgebonden. Dikke lagen sneeuw kunnen een ware ravage aanrichten op de lange frambozenstengels. De oude stengels en uitgebloeide bloemenstengels hakselen we tot voedsel voor de nieuwe oogst.
Blog imageStraks bij vertrek nog het water afsluiten en alles moet goed gaan tot de kerstvakantie!de heenreis als kampeerfeestjeVakantieverhalen

Posted by Annemarie Blom 24 Oct, 2016 14:27:14

Voor het eerst gingen we op reis met ons tot mini-camper omgebouwde busje. We mogen plaatsnemen op een richtige Camperplatz: 30 reuze campers om ons heen, en iedereen is druk bezig met middagdutjes buiten en elkaars camper bewonderen. gelukkig konden we een plekje vinden in een stil hoekje..Blog imageWe hadden de plaats uitgekozen omdat we al dertien jaar lang vol bewondering keken naar een oude bierbrouwerij, ver weg in het brede Rijndal. Achter de oude fabriek rijst een berg op met bovenop -natuurlijk- een kapel. Blog imageDe kapel blijkt een oudje, zichtbaar aan de fraaie daklijn. Hij staat fraai op de top van een wijnberg, van kalk. Het dorpje Riegel licht op een oud vulkanisch gebied, Kaiserstuhl geheten. Op de foto hieronder loopt in de verte de snelweg over de gekanaliseerde beek, het torentje op de oude bierbrouwerij is op de voorgrond onder het kapeldak.
Blog imageEn: er wordt daar volop gefietst, zelfs veel fietspaden aanwezig. Er rijdt ook nog een treintje, de Kaiserstuhlbahn.
Blog imageons kampement
Blog imageen ons avondmaal, prima geslaagd opbakmaaltje. Lekker binnen gemaakt en gegeten:)Blog imageezeltjesVakantieverhalen

Posted by Annemarie Blom 30 Aug, 2016 21:43:17

Zomaar langs de Gommer Höhenweg, waarlangs we een ommetje maakten, stonden daar twee mooie ezels achter ons bankje..
Blog imageZe hadden een mooi plekje onder de bomen, helemaal naar hun zin, en toonden dat door om de beurt te rollen:
Blog imageTevreden briesend kwamen ze omhoog, en ze waren nog niet klaar of hun vriendjes kwamen erbij:
Blog imagedrie mooie paarden!
Blog imageDe kudde was nog niet compleet! Er kwam nog een paard,
Blog imageen een veulen! Wat een lief vreedzaam gezelschap!! En wat een plek hadden ze: honderden meters breed en tientallen diep, op een helling en met een beekje vol fris stromend water aan de kant.
Blog image