De Goede Vakantie Egga Weblog

De Goede Vakantie Egga Weblog

herfstklusjes

VakantieverhalenPosted by Annemarie Blom 15 Oct, 2015 16:01:50
In oktober treffen alle tijdelijke bewoners van ons dorpje elkaar wanneer we de boel hier weer klaar maken voor de winter. Terwijl de floxen nog vrolijk bloeien moeten we "unbedingt" werken aan onze houtvoorraad, de bessenstruiken strak aanbinden om een meterdik sneeuwdek te overleven, water afsluiten en wat er nog meer aan de orde is. Zoals dit jaar: een paar laagjes olie op de tuinmeubels alvoor ze afgedekt of gestald worden.
En over brandhout moet je niet te licht denken. Het moet aangevoerd, of gekapt, en herstapeld worden, gezaagd en gekloofd, Gerard is wel een paar dagen zoet voor een warme winter voor ons en onze gasten,
Een extra klus was deze herfst het opnieuw kitten van alle voegen in de badkamers. Monnikenwerk in ongelukkige hoekjes. Super, Leo!!Naast ons is de "stenenman" inmiddels bijna drie weken bezig met een nieuwe fundering onder "Adam's Schiir". Zwaar, koud en veel werk, zonet heeft hij nog -inmiddels in de sneeuw- met zijn kipkarretje het zoveelste vrachtje van een soort beton aangevoerd en met de hand uitgeschept voor de binnenvloer. Hij brengt de stenen aan zoals eeuwen geleden, zonder mortel, maar erachter heeft hij wel een betonnen wand verstopt waar hij tegenaan werkt. Er is drainage aangebracht, isolatie, de waterleidingen die er liepen zijn herlegd, en dat is dan alleen nog maar de fundering.. Komende weken komt er een nieuw dak, in de kerstvakantie hopen we het resultaat te bewonderen.De bewegwijzering ligt even op herbevestiging te wachten op de oude ingesleten drempel.

  • Comments(0)//eggablog.degoedevakantie.nl/#post156