De Goede Vakantie Egga Weblog

De Goede Vakantie Egga Weblog

Schranni, een topplek!

WandelenPosted by Annemarie Blom 26 Aug, 2016 17:00:51
Onderweg naar Schranni. Een eeuwenoud pad veilig tussen rotsen en bosjes, steil omhoog. Hierlangs ging men met koeien, gezin en huishouding om de voorzomerwoning in het "Maiensass"gebied te bereiken. In mei dus, als het gras genoeg gegroeid was om het vee hier te laten weiden na een lange winter in de verschillende stallen met hooivoorraad.
Een van de nederzettingen in dit vooralpgebied. Hier verbleef de familie met de koeien tot men naar Alphoogte kon, juli en augustus. Na afloop van het alpen kon men het vee hier ook nog een poosje laten weiden.
De afdaling naar de hangbrug: degelijk, goed gezekerd, maar wel een paar honderd meter steil dalen. Eerst over trappen, daarna over stenen door een steil bos.
maar- het uitzicht onderweg maakt alles goed!
de constructie en bevestigingen zijn natuurlijk oerdegelijk!
en zo ziet het er dan uit, vanaf het uitzichtpunt bij Schranni gezien.
Wat ook leuk is: bij Schranni zijn rotsen die heel geschikt zijn om kinderen te leren klimmen! Deze familie liep hier trefzeker op af, de jongste nog slapend op zijn moeders buik..bloeiende heide, arnica- ook voor de bloemenpracht is de wandeling de moeite waard. En voor het beekje dat in een suone geleid wordt: eindeloos speelplezier!

Vanaf de overkant, op 2200 meter op het wandelpad rondom de Eggishorn, zie je Schranni en het pad naar de brug zó..
  • Comments(0)//eggablog.degoedevakantie.nl/#post162